Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- ½ struik bleekselderij
- 1 dunne prei
- Stuk pompoen
- 1 eetlepel olie
- Mespunt tijm
- 2 teentjes knoflook
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij en de prei in stukken en de pompoen in blokjes.
- Verwijder het vliesje van de knoflook.
- Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper en de tijm en doe dit op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook er tussen.
- Laat de groente met de aardappelen in 20-30 minuten gaar worden.
- Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Menusuggestie
Lekker met reepjes geroerbakt varkensvlees.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep.
Verwerk de rest van de pompoen in een maaltijdsoep, een pompoencurry of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram