Getty Images
Met zilvervliesrijst, broccoli en sardientjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 3 sjalotten of 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram broccoli
- peper
- 2 eetlepels olie
- rozemarijn
- citroensap
- 6 verse schoongemaakte sardines
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze klein.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper zacht in de olie.
- Schep de helft uit de pan en houd dit achter.
- Bak de gare rijst even mee in de pan.
- Warm de grill voor.
- Meng het achtergehouden sjalottenmengsel met wat rozemarijn en citroensap.
- Vul hiermee de buikholtes van de sardines.
- Rooster de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Bestrooi de vis met wat peper. Serveer de vis en de broccoli bij de rijst.
Ingrediënten over?
Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Voedingswaarden
Energie
695kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
8 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
300 milligram