Een geweldige vegetarische burger met malse portobello's. Lekker voor een zomerse barbecue, waarbij vegetariërs zich niet buitengesloten hoeven te voelen. De portobello is een variant van de kastanjechampignon. Hij lijkt wat smaak betreft erg op vlees.
Ingrediënten
- Voor de portobello’s:
- 4 middelgrote tot grote portobello’s, de stelen verwijderd
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 2 theelepels olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes, horizontaal doormidden gesneden
- Voor de kruidenricotta:
- 1 eetlepel groene pesto
- 4 eetlepels ricotta
- Voor de rucolasalade:
- 75 gram rucola
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels magere mayonaise
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 1 kleine wortel, geschrapt en geraspt
- 1 eetlepel honing
Bereiding
Maak de paddenstoelen schoon en kerf de hoeden met de punt van een scherp mesje op regelmatige afstanden in.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en schuif ze in de inkepingen van de paddenstoelen. Leg de portobello’s in een schaal, bestrooi ze met de tijm, bedruppel ze met de azijn en de olie en laat 1 uur intrekken.
Schep intussen voor de kruidenricotta de pesto door de ricotta. Schep de ingrediënten voor de rucolasalade in een kom door elkaar.
Zet de ovengrill aan of zet een grillpan op het vuur tot er damp af komt. Rooster de paddenstoelen 3-4 minuten per kant tot ze gaar en rondom mooi gekleurd zijn. Rooster de broodjes 2-3 minuten tot ze eveneens mooi van kleur zijn.
Bestrijk elk broodje met de kruidenricotta en leg er een geroosterde paddenstoel op. Schep daarop een lepel rucolasalade en dek af met de andere helft van het broodje. Serveer meteen. Frieten uit de oven passen er goed bij.
Voedingswaarden
- Gezond eten voor je hart