Getty Images
Een simpel maar smaakvol recept met asperges en ei. Door het grillen komt de aspergesmaak extra goed tot zijn recht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram krieltjes
- 600 gram asperges
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Kook de krieltjes 5 minuten in een bodempje water.
- Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden eraf.
- Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
- Kook de eieren hard.
- Neem de asperges uit de pan en halveer ze in de lengte.
- Bedruppel de asperges met de olie.
- Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
- Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie lichtbruine streepjes krijgen.
- Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
- Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de krieltjes bij de asperges.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram