Geroerbakte zalm

Getty Images

Even wokken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • Stukje prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 5 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
  3. Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de margarine in een wok of hapjespan.
  5. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
  6. Voeg weinig water, de tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
  7. Strooi er klein geknipte bieslook over.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar het stukje prei verpakt in folie in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur