Getty Images
Pit op je bord
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 sjalotje
- ½ rode peper
- 1 kg spinazie
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel vissaus
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
- Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
- Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de gember, de sjalot en de peper.
- Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
- Maak de groente op smaak met de vissaus.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1760 milligram