Geroerbakte pikante spitskool, schnitzel en aardappelen

Getty Images

Aardappelen, groente en vlees, maar dan anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 6 aardappelen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd hem in smalle repen.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tomatenpuree en het pepertje even mee.
  6. Roerbak de kool enkele minuten mee.
  7. Voeg het paprikapoeder toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.
  8. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  9. Serveer de schnitzel en aardappelen bij de spitskool.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum