Getty Images
Aardappelen, groente en vlees, maar dan anders.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 6 aardappelen
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de spitskool schoon en snijd hem in smalle repen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tomatenpuree en het pepertje even mee.
- Roerbak de kool enkele minuten mee.
- Voeg het paprikapoeder toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.
- Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Serveer de schnitzel en aardappelen bij de spitskool.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum