Getty Images
Met doperwtjes en een verrassend sprankje citrus.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 200 gram peultjes
- ½ sinaasappel
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 200 gram diepvries doperwten
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel ketjap manis
- 150 gram volkoren noedels
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de peultjes en snijd er een puntje af.
- Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder mee.
- Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en 100 ml water toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
- Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de taugé en warm dit kort met de kip mee.
- Maak eventueel op smaak met de ketjap en geef de noedels er bij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum