Geroerbakte kalkoen met spitskool en gember

Getty Images

Breng op smaak met peper

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel olie
  • Mespuntje sambal
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 500 gram spitskool
  • 1 gele paprika
  • 1 bolletje gember
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van de gemberwortel, de olie, de ketjap, de sambal en het citroensap.
  3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast in het mengsel.
  4. Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd het gemberbolletje klein.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum