Getty Images
Breng op smaak met peper
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel olie
- Mespuntje sambal
- 1 theelepel citroensap
- 200 gram kalkoenfilet
- 500 gram spitskool
- 1 gele paprika
- 1 bolletje gember
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Maak een marinade van de gemberwortel, de olie, de ketjap, de sambal en het citroensap.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast in het mengsel.
- Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd het gemberbolletje klein.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig:
150 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum