Getty Images
Met sesamzaad
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1-2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de uitgeperste knoflook.
- Voeg de courgette toe met het gemberpoeder en wat peper en roerbak de groente in 4-5 minuten gaar.
- Strooi het sesamzaad er over.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
2 vegetarische schnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2000 milligram