Getty Images
Zo kun je een recept met biefstuk ook klaarmaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 bosje radijs
- 1 kleine paprika
- 1 kropje andijvie
- 100 gram taugé
- 6 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
- azijn
- 1 teentje knoflook
- 200 gram biefstuk
- cayennepeper
- 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de radijs en de paprika schoon. Halveer de radijsjes en snijd de paprika in blokjes.
- Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd het in repen.
- Was de taugé en laat dit goed uitlekken.
- Maak de koriander schoon en knip het klein.
- Klop een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, wat koriander en peper.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Snijd de biefstuk in smalle repen.
- Verwarm de rest van de olie en bak op hoog vuur hierin het vlees met de knoflook snel bruin.
- Voeg de taugé en cayennepeper toe en roerbak dit 1 minuut mee.
- Roer de ketjap erdoor en neem de pan van het vuur.
- Meng de radijs, de paprika en de dressing door de andijvie.
- Geef de salade en de rijst bij het vlees.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.
Ingrediënten over?
Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram