Getty Images
Oost en Hollands best
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- Stukje gemberwortel (halve duim)
- 1 teentje knoflook
- 800 gram andijvie
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel (sesam)olie
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de knoflook in smalle reepjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
- Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Strooi het sesamzaad erover.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
2 ribkarbonade
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
220 milligram
Bron
- Voedingscentrum