Getty Images
Genieten van Hollandse kost.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 150 gram varkensfilet
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 700 gram andijvie
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kummel (karwijzaad)
- ½ citroen
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de varkensfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Was de struik andijvie en snijd de groente in smalle repen.
- Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de kummel kort mee.
- Voeg de andijvie toe en roerbak de andijvie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een paar druppels citroensap.
- Roer naar smaak wat geraspte citroenschil door het vlees en geef er de andijvie en de aardappelen bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum