Getty Images
Zo geef je het vlees iets extra's.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
- 3 theelepels kerriepoeder
- ½ eetlepel volkorenmeel
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 150 gram varkensfilet
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
- Strooi er peper en de bloem over en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten 150 ml water bij tot een saus is ontstaan.
- Voeg de citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
- Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper.
- Verhit de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
- Geef de saus er bij.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram