Geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie

Getty Images

Zo geef je het vlees iets extra's.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ eetlepel volkorenmeel
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 150 gram varkensfilet

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
  3. Strooi er peper en de bloem over en warm dit goed door.
  4. Giet er bij gedeelten 150 ml water bij tot een saus is ontstaan.
  5. Voeg de citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
  6. Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  7. Verhit de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
  8. Geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur