Getty Images
Pure verwennerij
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- Schijf citroen
- 1 eetlepel suiker
- 2 perziken
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng 1 dl water met het vanillestokje, de schijf citroen en de suiker aan de kook. Laat dit 10 minuten trekken.
- Halveer de perziken rond de pit, draai de helften uit elkaar en verwijder de pit. Trek het velletje van de perziken.
- Leg de perzikhelften in het vocht en pocheer ze 2 minuten.
- Laat de perziken in het vocht afkoelen.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Leg de perzikhelften op 2 bordjes en schep er wat van het vocht over. Strooi de amandelen erover.
Voedingswaarden
Energie
95kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram