Getty Images
Indonesische geuren in je keuken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
Bereiding
- Maak de peper schoon en snijd het stuk heel fijn.
- Maak een marinade van de rode peper, de sereh, de koriander, de komijn, de uitgeperste knoflook, het citroensap en 1 eetlepel olie.
- Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
- Bestrijk de stukken kip met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte spitskool en mie.
Hiervoor heb je nodig:
- 1 kleine spitskool
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren noedels
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram