Getty Images
Een recept met rode linzen en verse kruiden om van te genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- Stukje prei
- 1 tomaat
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 75 gram rode linzen
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- 3 takjes koriander of munt
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de kerriepoeder en komijnzaad zacht.
- Smoor de ui en de prei kort mee.
- Voeg 400 ml water toe met het stukje bouillontablet, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
- Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Maak de soep op smaak met kleingesneden koriander of munt.
- Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.
Voedingswaarden
Energie
185kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
8 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram