Gekruide linzensoep

Getty Images

Een recept met rode linzen en verse kruiden om van te genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • Stukje prei
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 75 gram rode linzen
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 3 takjes koriander of munt

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de kerriepoeder en komijnzaad zacht.
  4. Smoor de ui en de prei kort mee.
  5. Voeg 400 ml water toe met het stukje bouillontablet, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
  6. Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Maak de soep op smaak met kleingesneden koriander of munt.
  8. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur