Gekaramelliseerde koolraap

Getty Images

Bak de koolraap na het koken met honing en mosterd en je geeft het een hele andere draai.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  4. Meng er de honing en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur