Gehaktschotel

Getty Images

De oven doet het werk voor je. Zo kun jij je bijvoorbeeld richten op de sperzieboontjes en aardappelpuree.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 volkorenbeschuit

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, de melk en de fijngemaakte beschuit.
  5. Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
  6. Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

 

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
700 milligram
Auteur