Gegrilde zalm met avocadosalsa

Getty Images

Zachte smaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 halve avocado
  • Citroensap
  • Stukje bosui
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 moten zalm

Bereiding

  1. Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
  2. Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over.
  3. Roer er wat fijngeknipte bosui en de yoghurt door.
  4. Warm de grill of barbecue voor.
  5. Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  6. Garneer de vis met avocadosalsa.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijbonen
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
370 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum