Getty Images
Je geeft de witlof net wat extra’s door de sinaasappeldressing.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 3 tot 4 struikjes witlof
- 1 eetlepel olie
- 500 gram aardappelen
- peper
- nootmuskaat
- 100 milliliter halfvolle melk
- 150 gram gestoomde makreel
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Warm de grillpan tot matig heet.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Klop de geraspte sinaasappelschil en wat peper door het sinaasappelsap.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in vieren.
- Bestrijk de parten dun met olie.
- Grill het witlof in 4 tot 6 minuten gaar.
- Sprenkel de sinaasappeldressing er over. Eet de groente warm of op kamertemperatuur.
- Breng de melk aan de kook.
- Verwijder de graten uit de makreel en snijd de makreel in stukjes.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Leg er de stukjes makreel op en geef de witlof erbij.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
600 milligram