Getty Images
Een mengsel van specerijen, zaden en noten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 10 hazelnoten
- 1 theelepel sesamzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- Mespunt korianderzaad
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Hak de hazelnoten grof.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudgeel. Voeg het sesamzaad, het komijnzaad en de koriander toe en rooster dit al omscheppend tot het gaat geuren.
- Maak het mengsel in een vijzel of met een blender wat fijner en maak de dukkah op smaak met wat peper en de geraspte sinaasappelschil.
- Warm de grill voor.
- Bestrijk de kabeljauw met de olijfolie en grill de vis in ca. 8 minuten gaar. Strooi de dukkah over de vis.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
500 gram broccoli
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum