Getty Images
Pure smaken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 portabella's
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel ras el hanout
Bereiding
- Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op. Laat de couscous 5 minuten wellen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de rozijnen.
- Maak de portabella schoon en breek de stelen eruit.
- Rooster de portabella’s in een hete grillpan in 10 minuten gaar.
- Snijd de stelen klein.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de stukjes steel mee.
- Meng de ras el hanout door de couscous.
- Neem wat couscous apart en meng er het uimengsel, de rozijnen en de pijnboompitten door. Vul hiermee de portabella’s en warm ze op de grillpan nog even door.
- Geef de rest van de couscous er bij.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool, geroerbakt met vegetarische blokjes. Hiervoor heb je nodig:
- 150 gram vegetarische blokjes
- 400 gram Chinese kool
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
980 milligram