Getty Images
Warme, gegrilde perzik met ijs is een heerlijk toetje en de ideale afsluiter van een zomerse (of winterse) barbecue!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 4 perziken
- 2 el olijfolie
- 1 el honing of ahornsiroop
- 1 limoen
- 4 bollen vanille-ijs
Bereiding
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Meng de olijfolie met de honing of ahornsiroop. Bestrijk de snijkant van de perziken met het mengsel en leg de perziken met diezelfde zijde op het rooster van de barbecue of in de grillpan. Bak voor 5-8 minuten. Wanneer er grillstrepen op zitten, de perziken zachter zijn en ze goed loskomen van het rooster, zijn de gegrilde perziken klaar.
- Besprenkel de gegrilde perziken met wat limoensap. Serveer met vanille-ijs en eventueel een extra scheutje honing of ahornsiroop.
Tip
Nog lekkerder maak je dit toetje met wat verse kruiden zoals tijm of munt. Vervang het vanille-ijs eventueel door een ijssmaak naar keuze.