Getty Images
Door rijst na het koken te bakken met kruiden krijgt het veel meer smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 schelvisfilets
- viskruiden zonder zout
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram snijbonen
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- ½ spaanse peper
- 150 gram verse ananasstukjes
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Dep de vis droog en bestrooi de vis met viskruiden.
- Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
- Voeg een paar lepels water toe en stoof de vis in 8 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Maak de bosuitjes en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Fruit de bosui, knoflook en peper zacht in de rest van de margarine.
- Bak de gare rijst al omscheppend mee. Warm de ananas mee.
- Geef de rijst met de vis en snijbonen.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.