Garnalensalade

Getty Images

De salade van komkommer, bosui en koriander maak je af met garnalen. Heerlijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 takjes koriander
  • 1 bosuitje
  • Stukje komkommer
  • Halve kleine citroen
  • Halve eetlepel olijfolie
  • 150 gram hollandse of noorse garnalen

Bereiding

  1. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  2. Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
  4. Maak een sausje van het citroensap, de olie, de koriander en wat peper.
  5. Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen er over.
  6. Strooi de uienringetjes er over en druppel het sausje er op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een bieflapje, Andalusische sperziebonen en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4° C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur