Getty Images
Feestelijk voorafje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 vleestomaat
- 1 eetlepel slasaus 25 procent olie
- 2 eetlepels biogarde yoghurt, halfvol
- ½ eetlepel tomatenketchup
- ½ eetlepel droge sherry
- Stukje komkommer
- 100 gram gepelde garnalen
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, de sherry, en wat peper.
- Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
- Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
- Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
- Schep het sausje er over.
- Garneer met wat kleingesneden peterselie.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1540 milligram