Fruitsoep

Fruitsoep
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bosvruchten (diepvries) of aardbeien, bessen, frambozen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • Citroensap
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 2 eetlepels magere (bulgaarse, griekse of gewone) yoghurt

Bereiding

  1. Laat het fruit ontdooien. Houd wat mooi fruit achter voor garnering. Pureer de rest van het fruit met het sinaasappelsap en een paar druppels citroensap.
  2. Verdeel dit over 2 diepe borden.
  3. Roer de vanillesuiker door de yoghurt en schep in ieder bord een lepel yoghurt.
  4. Garneer met het achtergehouden fruit.

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingcentrum