Fruitsalade met cranberry's

Getty Images

De mango geeft dit dessert een tropische tint.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • 1 appel met groene schil
  • 1 mango
  • 1 klein handje gedroogde cranberry's zonder suiker

Bereiding

  1. Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
  2. Rasp wat van de overgebleven schil. Pers de halve limoen uit.
  3. Meng het limoensap en de geraspte limoenschil met de honing.
  4. Was de appel en snijd hem in mooie blokjes.
  5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Meng het fruit met de limoendressing.
  7. Verdeel het over 2 glazen coupes.
  8. Strooi er wat gedroogde cranberry's over.
  9. Garneer met een reepje limoenschil.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht mie met chiligarnalen.

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur