Frittata met spinazie en chorizo

Getty Images

Een peulenschil

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Tijm

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in reepjes. Bak de chorizo in een koekenpan met een antiaanbaklaag langzaam bruin.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook kort mee met de chorizo.
  3. Was de spinazie. Laat de spinazie met aanhangend water slinken.
  4. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie bij het chorizomengsel.
  5. Klop de eieren los met de yoghurt en voeg peper en tijm toe.
  6. Schenk de eieren over het spinaziemengsel. Laat de eieren met een deksel op de pan op klein vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  7. Snijd de frittata in punten en geef er brood bij.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood en kerstomaatjes met basilicum.

Hiervoor heb je nodig:

  • 4 volkoren boterhammen
  • 250 gram kerstomaatjes
  • Basilicum

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2150 milligram
Auteur