Getty Images
Een peulenschil
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram chorizo
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram spinazie
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- Tijm
Bereiding
- Snijd de chorizo in reepjes. Bak de chorizo in een koekenpan met een antiaanbaklaag langzaam bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook kort mee met de chorizo.
- Was de spinazie. Laat de spinazie met aanhangend water slinken.
- Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie bij het chorizomengsel.
- Klop de eieren los met de yoghurt en voeg peper en tijm toe.
- Schenk de eieren over het spinaziemengsel. Laat de eieren met een deksel op de pan op klein vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
- Snijd de frittata in punten en geef er brood bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood en kerstomaatjes met basilicum.
Hiervoor heb je nodig:
- 4 volkoren boterhammen
- 250 gram kerstomaatjes
- Basilicum
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2150 milligram