Fricandeau tutti frutti

Getty Images

Goedgekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 400 gram varkensfricandeau (in 1 of 2 stukken)
  • Snufje zout en peper
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels allesbinder

Bereiding

  1. Wel de pruimen en abrikozen in warm water gedurende 1½ uur en verwijder indien nodig de pitten.
  2. Snijd de fricandeau tot het midden in, vouw deze kant open en vul hem zo veel mogelijk met de gewelde abrikozen en pruimen.
  3. Bestrijk het vlees met wat olie en bestrooi het met weinig zout en peper.
  4. Leg het vlees op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 125 °C. Leg folie onderin de oven en laat het vlees in 2 uur mooi lichtbruin en gaar worden.
  5. Doe eventueel de rest van de pruimen en abrikozen in een pan met water. Breng het geheel aan de kook en bind de tuttifrutti met 2 eetlepels allesbinder.
     

Menusuggestie

Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.

Hiervoor heb je nodig:
600 gram gekookte aardappelen
800 gram gekookte spruitjes

Auteur