Getty Images
Goedgekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek
Ingrediënten
- 100 gram gedroogde pruimen
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 400 gram varkensfricandeau (in 1 of 2 stukken)
- Snufje zout en peper
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels allesbinder
Bereiding
- Wel de pruimen en abrikozen in warm water gedurende 1½ uur en verwijder indien nodig de pitten.
- Snijd de fricandeau tot het midden in, vouw deze kant open en vul hem zo veel mogelijk met de gewelde abrikozen en pruimen.
- Bestrijk het vlees met wat olie en bestrooi het met weinig zout en peper.
- Leg het vlees op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 125 °C. Leg folie onderin de oven en laat het vlees in 2 uur mooi lichtbruin en gaar worden.
- Doe eventueel de rest van de pruimen en abrikozen in een pan met water. Breng het geheel aan de kook en bind de tuttifrutti met 2 eetlepels allesbinder.
Menusuggestie
Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.
Hiervoor heb je nodig:
600 gram gekookte aardappelen
800 gram gekookte spruitjes