Getty Images
Met stamppotjes kun je oneindig variëren, probeer deze Franse stijl eens.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 500 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 bosuitje
- 5 olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kipfilet
- peper, paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ca. 100 ml (groente)bouillon met minder zout
- tijm
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.
- Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.
- Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.
- Halveer de olijven.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.
- Snijd de kipfilet in dunne repen en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak de kipreepjes in de hete margarine in 5 minuten gaar en bruin.
- Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.
- Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.
- Maak de stamppot eventueel wat smeuïg met hete bouillon.
- Maak de stamppot op smaak met wat tijm. Schep de kip erop.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
700 milligram