Forel in Italiaanse tomatensaus

Getty Images

De vis gaar je in de tomatensaus. Zo krijgen beide een lekkere smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode (punt)paprika
  • ½ rode ui
  • 2 forellen
  • Citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 8 blaadjes basilicum
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snijd de ui in snippers.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  4. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
  5. Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
  6. Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Hak de olijven grof. Knip de basilicum in reepjes.
  8. Meng alles door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
500 milligram
Auteur