Getty Images
Vis-à-vis uit de oven
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kleine forellen
- 1 sjalot
- 3 takjes peterselie
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de forellen schoon en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Meng de ui met de peterselie, de wijn en de mosterd.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en schep het mengsel er over.
- Laat de vis afgedekt in de hete oven in 30 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met witlofsalade met sinaasappel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
2-3 struikjes witlof
2 sinaasappels
1/2 eetlepel slasaus (25% olie)
1 eetlepel halfvolle yoghurt
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum