Getty Images
Verrassingspakketje uit de oven
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 1 sjalot of stukje ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 kleine forellen
- 2 schijven citroen
Bereiding
Deze vispakketjes gaar je in de oven. Je vult ze met wat champignons, ui, citroen en natuurlijk de forel.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 1 sjalot of stukje ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 kleine forellen
- 2 schijven citroen
Materialen
aluminiumfolieBereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Bak de sjalot en de champignons zacht in de margarine. Verdeel dit over 2 stukken aluminiumfolie.
- Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
- Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
- Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
- Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram