Deens gevuld stokbrood

Getty Images

Een fris garnalenhapje. Het stokbrood gebruik je als een bakje met een bodem van komkommer.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram garnalen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel dille (vers of diepvries)
  • ¼ komkommer
  • 1 eetlepel slasaus 25% olie
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Meng de garnalen met 1 eetlepel van de yoghurt en wat dille en laat dit 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Schil de komkommer en snijd er 4 plakken van 1 cm van. Rasp de rest grof.
  3. Meng de geraspte komkommer met de slasaus, de rest van de yoghurt, dille, de garnalen en een beetje peper.
  4. Snijd van het stokbrood 4 stukken van ca. 4 cm en hol het brood uit.
  5. Druk in ieder stuk brood een plak komkommer als bodem en vul de stukken brood met het garnalenmengsel.
  6. Verdeel de gevulde stukken stokbrood over 2 borden en geef de geraspte komkommer er bij.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot)

 

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur