Getty Images
Maak zelf verse curry door verschillende kruiden en specerijen te pureren.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 tomaten
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel korianderzaad
- 2 peperkorrels
- 1 groene peper
- 1 stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
- ½ theelepel gemalen kardemom
- Mespunt kaneel
- 100 ml groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel kokosmelk
- 3 eieren
- 250 gram doperwtjes (diepvries of vers)
- 8 takjes koriander
Bereiding
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram