Heerlijk en eenvoudig recept van Lot Beukers van Afvallen zonder bullshit
Melissa de Vos
De caesar salad, wie kent hem niet? Lot Beukers maakte voor haar nieuwe boek Afvallen zonder bullshit een vegetarische variant. Deze crispy caesar salad is een salade om van te smullen en staat in een handomdraai op tafel!
Aantal personen
1
Bereiding
Ingrediënten
Voor de dressing:
- 25 g yoghurt Griekse stijl, 0% vet
- 1 tl mosterd
- 1 tl azijn
- 1 tl fijngesneden verse bieslook
- 25 g Remia Friteslijn
- Citroensap, naar smaak
- Peper en zout
Voor de salade:
- 1 (vegetarische) krokante kipschnitzel
- 1 middelgroot ei
- 1 kropje baby-romainesla
- 50 g paprika naar keuze
- 5 cherrytomaatjes
- 20 g Parmezaanse kaassnipper
Extra nodig
- Bakspray
Zo maak je het
- Begin met de dressing. Roer de yoghurt, mosterd, azijn, bieslook en Friteslijn tot een egaal mengsel. Breng de dressing op smaak met citroensap, peper en zout.
- Maak de salade. Vet een koekenpan in met bakspray. Bak de kipschnitzel in ca. 7 minuten aan beide kanten op matig vuur goudbruin.
- Kook je ei naar wens. Leg het ei in een pan koud water en breng aan de kook. Kook 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei, 4 tot 5 minuten voor een halfzacht ei en reken 7 tot 8 minuten voor een hardgekookt ei.
- Was de baby-romainesla. Snijd de sla in reepjes en paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd het ei in partjes en de schnitzel in reepjes. Meng de baby-romainesla, paprika en halve cherrytomaatjes in een diep bord. Verdeel de kipschnitzel en partjes ei erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Tip
Heb je een airfryer, dan kun je de kipschnitzel ook daarin bereiden. Bak ca. 12 minuten op 200 °C of tot de kipschnitzel goudbruin is.
Voedingswaarden
Energie
476kcal
Eiwit
35,3 gram
Koolhydraten
25,6 gram
Vet
22,9 gram
Dit recept komt uit het boek Afvallen zonder bullshit van Lot Beukers.
Bron
- Het boek Afvallen zonder bullshit, Lot Beukers