Getty Images
Geitenkaas maakt deze maaltijdsalade helemaal af.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- 3 tomaten
- 2 gele paprika's
- 1 bosui
- 6 gedroogde pruimen
- Bosje munt
- 2 eetlepels amandelen en cashewnoten
- 40 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Breng 300 ml water aan de kook. Schenk het water over de couscous en laat het 5 minuten afgedekt wellen.
- Laat de couscous afkoelen.
- Was de groente. Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen.
- Snijd de pruimen in reepjes.
- Was de munt en hak het grof.
- Hak de noten grof.
- Meng de tomaten, de paprika’s, de bosui, de reepjes pruimen en royaal munt door de couscous.
- Schep er de verkruimelde geitenkaas door en strooi de noten erover.
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum