Getty Images
De groente bak je in de olie van de sardientjes. Dit geeft extra smaak aan het gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 1 kleine prei
- 1 eetlepel olie van de sardines
- 1 blikje sardines
- 2 theelepels citroensap
Bereiding
- Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit over de couscous.
- Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes en de prei in ringen.
- Laat de sardientjes uitlekken. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de graat.
- Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de courgette en de prei toe en roerbak dit mee gaar.
- Warm de repen paprika mee.
- Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
- Schik de halve sardientjes erop.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum