Voedingscentrum
Minder uitgeven aan je dagelijkse boodschappen, maar wel lekker en gevarieerd eten? Het Voedingscentrum heeft er het ideale kookboek voor: Lekker voor weinig. Een boek boordevol gezonde budgetrecepten. Zoals deze couscous met groente en roerbakreepjes voor € 2,05 per persoon.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 150 gram volkoren couscous
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 1 (winter)wortel
- 2 eetlepels olie
- 2-3 theelepels ras el hanout
- 150 gram tofu of vegetarische roerbakreepjes
- 1 theelepel komijnzaad
- peper of paprikapoeder
Bereiding
- Was de rozijnen en doe ze samen met de couscous in een kom.
- Breng 200 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer met een vork. Laat de couscous 5 minuten afgedekt wellen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette en de wortel in de lengte en snijd de helften in dunne plakjes.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met ras el hanout.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de prei met ras el hanout.
- Voeg de courgette en de wortel toe en smoor de groente net gaar.
- Bak de tofu met het komijnzaad in de rest van de olie bruin.
- Meng de tofu en de couscous door de groente en maak het op smaak met wat peper of paprikapoeder.
TIP
Bij een Turkse of Marokkaanse winkel is ras el hanout vaak goedkoper dan in de supermarkt.
Slim bewaren
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum