Getty Images
Topper uit de Marokkaanse keuken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 kleine kipfilet
- 1 gedroogd pepertje of chilivlokken
- 150 gram volkoren couscous
- 250 mililiter groentebouillon met minder zout
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 8 dadels
- 2 bosuitjes
Bereiding
- Boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp wat van de schil af.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en het verkruimelde chilipepertje en schep dit door de kip.
- Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op.
- Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten wellen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
- Bak de prei en de wortel mee gaar.
- Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
- Meng de dadels en de bosuitjes door de couscous en schep het kip-groentemengsel erop.
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum