Getty Images
Verrassend smaakvol door de paprika en ras el hanout kruiden met onder andere koriander, komijn, kaneel en gember.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1-2 aubergines
- 1 ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 150 gram volkoren couscous
- 1 theelepel ras el hanout
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels olie
- 150 gram tofu
- (Gerookt) paprikapoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergines in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
- Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
- Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
- Snijd de tofu in blokjes en meng er paprikapoeder door.
- Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
- Maak de groente op smaak met wat paprikapoeder.
- Meng de groente door de couscous. Schep de tofu erop.
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram