Getty Images
Met een zelfgemaakte saus van tomaat, knoflook, ui en oregano.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- zout
- oregano
- 1 courgette
- 300 gram diepvries doperwten
- 150 gram gerookte zalm
- basilicumblaadjes
Bereiding
- Pel de knoflook en de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in snippers.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de ui zacht.
- Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette met een spiraalapparaat, een mandoline of een mes in smalle reepjes.
- Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten gaar.
- Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar. Laat direct in een vergiet uitlekken.
- Snijd de zalm in stukjes.
- Schep de zalm en de courgettespaghetti door de saus en warm even door.
- Strooi er royaal gewassen basilicum over en geef de doperwten er bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2500 milligram