Getty Images
Je wekelijkse portie vis verwerkt in courgettesoep. Lekker makkelijk en zo klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olie
- 150 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er 250 ml water bij.
- Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info:
Voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3200 milligram