Getty Images
De zelfgemaakte basilicumsaus maakt het gerecht nog lekkerder.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 2 dunne courgettes
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 120 gram volkoren macaroni
- ½ bosje basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Rooster het brood en verkruimel het tot grof kruim of verkruimel 2 volkoren beschuiten.
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren er over.
- Meng 3/4 van de geraspte kaas met het broodkruim en strooi dit er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de basilicum. Pureer de basilicum met 2 eetlepels water, de olijfolie, de pijnboompitten en de rest van de kaas tot een saus.
- Meng de basilicumsaus door de macaroni en geef dit bij de gratin.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum