Courgette met citroen

Getty Images

Fris van smaak

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1-2 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • Citroensap

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 2 biefstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum