Getty Images
Fris van smaak
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1-2 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- Citroensap
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
- Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 2 biefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
4 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum