Courgette met ansjovis en ui

Getty Images

Je geeft de courgette wat extra pit door ansjovis toe te voegen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ blikje ansjovisfilets
  • 1 ui
  • 400 gram courgette
  • 1 eetlepel olie
  • Tijm

Bereiding

  1. Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
  2. Maak de ui en de courgettes schoon.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  4. Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
  5. Fruit de uienringen zacht mee.
  6. Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
  7. Maak de groente op smaak met tijm.

Menusuggestie

Lekker met een stukje varkensfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 stukjes varkensfilet
  • 2 sauslepels jus
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur