Getty Images
Voor deze gevulde courgette heb je geen oven nodig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 tot 200 gram volkoren couscous
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 6 dadels
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- Kaneel
- Gemalen koriander
Bereiding
- Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon er over. Roer met een vork los en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
- Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie. Bak de stukjes tomaat en de dadels kort mee. Neem de helft uit de pan en houd dit apart.
- Bak het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en het gehakt mee met het overgebleven mengsel.
- Meng er een paar lepels couscous door en maak dit op smaak met peper, kaneel en koriander.
- Vul de courgettehelften met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan. Giet er een bodempje water bij en laat de courgette in 15 minuten gaar worden.
- Meng het achtergehouden uimengsel en de andere lepel olie door de couscous en maak op smaak met kaneel. Neem de gevulde courgette uit de pan en geef de couscous er bij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Voedingswaarden
Energie
725kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
920 milligram