Getty Images
Gezonde vegetarische variatie op een klassiek vleesvoorgerecht.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 courgette
- stukje rettich van 6 cm
- bakje tuinkers
- 1 hardgekookt ei
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 6 eetlepels truffelolie
- 3 eetlepels gepelde gezouten pistachenootjes
- 1 lente-uitje
- peper/zout
Bereiding
- Was de sinaasappel, rasp de schil eraf en pers hem uit.
- Meng dan 4 eetlepels sinaasappelsap met balsamico-azijn en 2 eetlepels truffelolie en snufje peper en zout.
- Knip dan de tuinkers af.
- Maak het lente-uitje schoon en snipper het heel fijn.
- Hak de pistachenootjes fijn en pel en prak de ei.
- Meng vervolgens de tuinkers, lente-uitje, pistachenootjes, ei en sinaasappelschil.
- Was de courgette en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Doe dit zelfde met de rettich.
- Verdeel de courgetteplakjes spiraalvormig, dakpansgewijs over vier grote platte borden, met af en toe een plakje rettich ertussen. Zorg dat er een royale buitenrand van het bord vrij blijft.
- Druppel hierover de rest van de truffelolie. Sprenkel het sausje over de carpaccio en strooi het tuinkersmengsel erover.